U Istri 1961 nema "Offsidea"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nizu pozvanih na "ugodne razgovore" u policijske postaje u povodu kladionicarske afere nema ni igraca niti djelatnika pulskog prvoligaša "Istre 1961".

- S radošcu mogu potvrditi da je naš klub daleko od toga. Nijedan igrac nije pozvan na razgovor u vezi s aferom "Offside" niti ocekujemo da itko iz našeg kluba bude pozvan. S ponosom mogu istaknuti da je u našem klubu sve cisto, kaže Vlado Orlic.

Kladenje sportaša samo po sebi je opasno, a pogotovo ako se klade na rezultate vlastitog kluba. U nekim su klubovima zabranili igracima i djelatnicima da ulaze u kladionice. - U principu je i kod nas dogovoreno da se igraci i djelatnici kluba ne bi smjeli kladiti. No, moramo biti iskreni i reci da je to skoro nemoguce kontrolirati, istaknuo je Orlic.

Svi uhiceni u akciji "Offside" ispitani su u sjedištu USKOK-a, koji sada treba odluciti za kojega od 22 osumnjicenika ce od zagrebackoga Županijskog suda tražiti jednomjesecni istražni zatvor.

Akcijom je zasad obuhvaceno 19 hrvatskih prvoligaških nogometaša i nogometnih djelatnika te trojica navodnih organizatora namještanja utakmica i prijevara u kladenjima. Po policijskim podatcima, organizatori prijevare Vinko Šaka, Dino Lalic i Admir Suljic po namještenoj su utakmici na kladionicama "zaradivali" od 150.000 do 300.000 eura.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec danas je ponovio da se u suradnji s policijama drugih europskih zemalja nastavlja istraga. Dodao je kako se "sasvim izvjesno može pretpostaviti" da ce biti novih uhicenja.


Podijeli: Facebook Twiter