U Istri 1961 neizvjesno s desnim bekom

Ivor Horvat (D. MEMEDOVIĆ)
Ivor Horvat (D. MEMEDOVIĆ)

Prvenstvena se stanka primiče kraju i nakon što je neko vrijeme reprezentacija nastupima protiv Belgije i Škotske bila u centru pažnje, oči javnosti uskoro će se ponovno okrenuti ligaškom natjecanju. U subotu i nedjelju igrat će se susreti 13. kola Prve HNL, a Istra 1961 gostovat će kod Lokomotive na Maksimiru.

Bit će to ogled susjeda, četvrtog i petog na ljestvici koje razdvaja šest bodova. Trebao je to stoga biti jedan od derbija kola, ali bit će to jedini susret koji se neće moći gledati na "malim ekranima". U pripremi te utakmice koja ujedno označava i početak novog ciklusa između dviju reprezentativnih stanki, a tijekom kojega će Puljani još igrati dvije domaće prvenstvene utakmice protiv Slaven Belupa i Osijeka, između kojih će odigrati i susret osmine finala Kupa Hrvatske protiv Zagreba, te gostujući ogled kod Hajduka, trener Igor Pamić suočava se s brojnim zdravstvenim problemima svojih igrača.

- Kad bi danas morali odigrati s Lokomotivom ne bih mogao računati na Čaglja, Budicina, Horvata, Petraka i Havojića. Srećom, ne igramo danas, a do subote ću dio njih ipak imati na raspolaganju, rekao je trener pulskog prvoligaša Igor Pamić.

Havojić je jučer i dalje šepao zbog ozljede skočnog zgloba, dok se Petrak uz Blagojevića priključio treninzima.

- Sad mi najviše briga zadaje Horvat. Otišao je u Zagreb na pregled i nestrpljivo očekujem dijagnozu, jer se sumnja na mononukleozu. Ja se nadam da nije ta dijagnoza, i nešto mi govori da će sve biti u redu s njim. U suprotnom bio bi to strašan udarac za njega, za mene, za klub i za naše navijače, jer drugog desnog beka nemamo. Možemo samo krpati. Bio bi to žestok udarac. Tješi me da što nas više fali, to bolje igramo, ali nezgodno je mijenjati kad standardiziraš postavu. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter