U Istri 1961 čekaju pojačanja

Počele pripreme na Drosini (M. ANGELINI)
Počele pripreme na Drosini (M. ANGELINI)

Krenulo je. Nogometaši Istre 1961 u subotu su ujutro počeli nizati krugove na "Drosini". Kondicijski trener Elvis Peršić poveo je 19-oricu igrača na nizanje krugova, dok su trener Igor Pamić i njegov "friški" pomoćnik Darko Raić Sudar razgovarali na centru.

U odnosu na momčad koja je netom zaključila Prvu HNL na nikad boljem šestom mjestu, jučer nije bilo Sušića, Milića, Anđelkovića, Roce, Bačelić Grgića i još nekih. Zato su u skupini igrača s crnim majicama bila i neka nova lica kao Mario Sačer, Mile Škorić i Tihomir Jelavić koji je stigao na probu, ali i dobro poznato lice povratnika među "zeleno-žute", Branislava Pilipovića. Zanimljivo, među "trkačima" je bio i Adnan Aganović.

- Aganović se skinuo i počeo trčati, iako je rekao da je došao po raskid ugovora i ja na njega ne računam - otklonio je odmah u startu svaku dvojbu oko mogućeg obrata između pulskog prvoligaša i gospara trener Igor Pamić.

Iskreno, kad bi sad počelo prvenstvo, ova postava ne bi nikoga bacila u trans. Svjestan je toga i sam trener. Pojačanja su nužna i bit će ih sigurno. Pitanje je tek kad će doći.

- Zaista nas ima malo u svlačionici, ali to je očekivano. Da budem iskren, mislio sam da ćemo napraviti mali pomak i da ćemo brže reagirati na tržištu, ali je očigledno da nedostatak novca diktira stvari. Nadam se da ćemo se tijekom priprema još pojačati kako bi u prvenstvo ušli spremi.

Bit će problema i toga smo svjesni svi u klubu. Trenutno smo duplo slabiji nego što smo bili na kraju sezone. Ne samo igrački, već i zbog uigranosti momčadi. Nije slučajno da dvije sezone zaredom na jesen u igri ne izgledamo loše koliko je rezultat loš, a da na proljeće odigramo izvanredno. Potrebno je vrijeme da se igrači uigraju, upoznaju međusobno i pohvataju moje zamisli. To ne ide preko noći i zato se to obično osjeti na rezultatima u prvom djelu sezone. Da je na okupu ostala proljetna momčad i da smo doveli četiri nova igrača, išli bi u pohod na Europu. Ovako, morat ćemo naporno raditi.

Siromašan igrački kadar i jačina Lige 10 uvjetuju i drugačiji način osmišljanja igre u pulskom klubu.

- Morat ćemo mijenjati koncepciju igre. Liga će biti iznimno teška, igrat ćemo četiri puta s najjačim momčadima i to su stvari koje moramo uzeti u obzir. Ja prvi. Nećemo više moći dominirati na terenu kao prošle sezone. Bit će potrebno puno taktičkih finesa kako bi se osvajali bodovi. Doduše, to su razmišljanja na osnovu ovog sastava, ali bitno je i kako će nam na kraju izgledati kadar kad počne prvenstvo.

Lov za pojačanjima, očito je, trajat će do starta nove sezone. Zasad su stigla trojica, a očekuje se i dolazak dvojice stranih napadača iz Brazila i Koreje. (R. CAR; snimio M. ANGELINI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter