U istražnom centru zadržan i Boris Sorgo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je istražni sudac Županijskog suda u Puli Svetislav Vujic u subotu odredio 48-satno zadržavanje u istražnom centru nekadašnjoj doministrici turizma Vinki Cetinski, Romini Hrvatin i Marinu Sorgi zbog sumnje u zloporabu položaja te pomaganja prilikom kupoprodaje nekretnina za tvrtku Kermas ulaganja u vlasništvu Danka Koncara, koja je oštecena za 30 milijuna kuna, u nedjelju je na saslušanje u istražni centar u vecernjim satima doveden i Marinov otac Boris Sorgo.

On je s odvjetnikom Željanom Hrvatinom suvlasnik tvrtke Icarus koja se bavi nekretninama. Nakon iznošenja obrane istražni sudac Svetislav Vujic i Borisu Sorgu je odredio 48-satno zadržavanje zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Buduci da su Cetinski, Hrvatin i Marin Sorgo i u nedjelju ostali iza rešetaka, ocito je da žalbe njihovih odvjetnika na rješenje o 48-satnom zadržavanju izvanraspravno vijece pulskog Županijskog suda nije uvažilo. Štoviše, iz državnog odvjetništva smo doznali da ce vec u ponedjeljak ujutro pulskom Županijskom sudu biti dostavljen i formalni zahtjev za provodenjem istrage i odredivanjem jednomjesecnog pritvora osumnjicenicima.

Privodenje Borisa Sorga samo je nastavak opsežne kriminalisticke istrage koju policija provodi u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Puli, i to temeljem prijave koju je lanjskog listopada putem pulskog odvjetnickog ureda Gorana Veljovica podnio Danko Koncar.

Kaznena prijava išla je prema Vinki Cetinski koja je bila direktorica Kermas ulaganja i Dragi Radolovicu, vlasniku tvrtke Istra Bavaria Agentur, ali i Romini Hrvatin i njezinom suprugu odvjetniku Željanu Hrvatinu te Marinu Sorgu koji je s Rominom Hrvatin suvlasnik jedne tvrtke. Oni su bili suvlasnici i tvrtke Hacijenda Baldaši koju su 2009. godine prodali Koncaru, a suvlasništvo su dijelili i nad Stancijom Santolina.

Iako je njegova supruga vec zadržana u istražnom centru, Željan Hrvatin još nije ni ispitan u policiji, a razlog tome je, neslužbeno doznajemo, cinjenica da je na putu u inozemstvu, ali nema namjeru izbjegavati razgovor s policijom. U kupoprodajni proces bilo je ukljuceno više ljudi, medu kojima su bili i agenti koji su po terenu tražili prodavatelje i koji su policiji vec ispricali svoja saznanja.

U policiji, medutim, još nije bio Drago Radolovic koji, cini se, nije u zemlji, a upuceni pretpostavljaju da bi, s obzirom na cinjenicu da ima i njemacko državljanstvo, mogao biti u Njemackoj. (Marica KOŠTA)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU U PONEDJELJAK, 11. TRAVNJA.


Podijeli: Facebook Twiter