U Istarskoj sabornici nadene ljudske kosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom izvodenja radova na novom Vinskom podrumu u podrumu Istarske sabornice u Porecu iskopano je više ljudskih kostiju. Prema neslužbenim informacijama kosti ne datiraju iz novijeg vremena.

Na mjestu iskapanja tijekom fotografiranja zatekla nas je Silvana Petešic iz Arheološkog muzeja u Puli, koja je voditeljica radova na arheološkim iskopinama. No, Petešic nam o iskopinama nije htjela ništa izjaviti buduci za to nema odobrenje od Darka Komše, ravnatelja Arheološkog muzeja u Puli. Tako ni o broju kostura ni o vremenu od kada kosti datiraju nismo saznali ni rijeci, jer sve treba još ispitati.





Iskopana kosturnica nalazi se na samom ulazu u podrum izmedu dvije uzidane bacve a iznad stoji na metalnoj plocici natpis na njemackom jeziku. U kosturnici metar sa dva nalazi se zasigurno više ljudskih kostiju ako je suditi po vilicama i zubalima, a na prvi pogled izgleda da su razbacani u tom prostoru.

Iako je razvidno da se tu ne radi o svježim kaznenim djelima ili nešto slicno ipak smo pitali policiju imaju li kakvih saznanja o iskopanim kostima, no odgovorili su da nemaju.

Od ravnatelja Darka Komše dobili smo tek šture informacije buduci nema potpune informacije. Naime, kazao nam je da se na mjestu iskopina nalazi voditeljica koja je o svemu više upoznata. - Nisam dovoljno upucen u pronalazak kostiju ali znam da se radi o ljudskim kostima i nekoj kosturnici, no više vam stvarno nemam što reci, izjavio nam je Komšo. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter