U istarske se kampove ulaže 191 milijun kuna

Kamp Mareda dobit će naselje s luksuznim mobilnim kućicama i bazenima (J. PREKALJ)
Kamp Mareda dobit će naselje s luksuznim mobilnim kućicama i bazenima (J. PREKALJ)

U pripremu nadolazeće sezone najveće istarske turističke tvrtke u kampove od Umaga do Pule ulažu 191 milijun kuna, većinom u nove mobilne kućice te sanitarne čvorove, recepcije, obnovu restorana, igrališta, pa čak i plaža. Najveći je investitor sa 70 milijuna kuna ulaganja rovinjska Maistra.

Ona će u svojim kampovima postaviti čak 200 mobilnih kućica zbog čega i investicija stoji toliko, a to je skoro polovica novih kapaciteta u ovakvim smještajnim kapacitetima koji su na Poluotoku postali sve popularniji. Inače, ove godine Istra će dobiti čak 406 novih mobilnih kućica raznih varijanti gotovo po svim kampovima. Svakako jedne od najzanimljivijih bit će one u jednom od najboljih, ali i najvećih istarskih kampova - Parku Umag umaške tvrtke Istraturist koji u kampove ulaže oko 28 milijuna kuna. Uz 38 sada već klasičnih mobilnih kućica postavit će 49 posebnih mobilnih kućica za goste s kućnim ljubimcima.

Zanimljivo je da će u 2014. samo jedan kamp podići svoju kategorizaciju s tri na četiri zvjezdice, i to kamp Mareda u Novigradu koja će sukladno tome za 10 i 15 posto dići cijene. Bit će to drugi kamp tvrtke Laguna Novigrad s četiri zvjezdice nakon što je njihova Sirena prije dvije godine digla svoj standard. Mareda će preuređenjem povećati i svoj kapacitet, i to za 64 nove mobilne kućice te 60 novih parcela.

Ujedno, u zoni mobilnih kućica, po uzoru na Sirenu, izgradit će se i dva nova bazena, a za ovaj luksuzniji oblik kampiranja koji u Istri sve više uzima maha gosti će imati na raspolaganju i takozvane concierge usluge.

U obližnjoj Sireni također se uvodi ova posebna usluga za goste u luksuznim mobilnim kućicama, a gradi se i novo dječje igralište te uređuje dodatnih 50 parcela. Ujedno, ovaj će kamp dobiti i novu plažu s plimnim kupalištem, a cijelo će područje imati bežični internet. Svi će ovi radovi Lagunu Novigrad stajati 20 milijuna kuna. (B. BAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter