U išcekivanju jaslica vec 40 godina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije godine nakon što je zapocela izgradnja jaslica u Svetvincentu, ova ce predškolska ustanova konacno do kraja godine otvoriti svoja vrata. Radovi se približavaju kraju i uskoro bi trebalo uslijediti opremanje prostorija, za što ce Opcina izdvojiti dodatnih 30 do 50 tisuca kuna, rekao je procelnik Alen Doblanovic.

- Nakon dosta kašnjenja i promjena izvodaca radova, gradnja sada jako brzo napreduje i nakon što objekt prode tehnicki pregled, odlucit cemo hoce li jaslice biti u sklopu vrtica Baloncic ili ce se dati nekom privatniku u najam. Buduci da u vrticu imamo zaposlena cetiri djelatnika i ravnateljicu, mislim da nece biti potrebe za zapošljavanjem nove radne snage. Isto tako, buduci da u vrticu imamo kuhinju, ona bi trebala opskrbljivati i jaslice, objašnjava Doblanovic.

Stanovnici opcine išcekuju jaslice u blizini svojih domova još od 70-ih godina, a do sada su djecu jaslicke dobi vozili u Pulu ili Žminj, ukoliko nisu imali na raspolaganju baka-servis. Kako je objasnio procelnik, sufinanciranje njihovog boravka u predškolskim ustanovama u drugim opcinama nastavlja se do kraja prosinca ove godine, buduci da se planira pocetak rada jaslica u Svetvincentu u sijecnju 2012.

Roditelji 15-ak djece tijekom jeseni ce na svoj kucne adrese primiti obavijesti o navedenim promjenama i, osim ukoliko ne bude pojedinacnih drugacijih zahtjeva, u sijecnju ce se sva djeca automatizmom upisati u nove jaslice.

Do sada je, podsjetimo, proširena zgrada vrtica Baloncic i nadogradena kuhinja, cime su stvoreni uvjeti za rad dvije vrticke skupine. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter