U Iraku ubijeno najmanje 40 Sirijaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 40 sirijskih vojnika i vladinih službenika ubijeno je u ponedjeljak u napadu neidentificiranih napadača dok su ih iračke vlasti sprovodile do sirijske granice, javlja Reuters i pojašnjava da se radi o sirijskim državljanima koji su prošli tjedan pobjegli u Irak pred napadom pobunjenika.

"Incident se dogodio u Akashatu, kada je konvoj sa sirijskim vojnicima i vladinim službenicima bio na putu za granični prijelaz al-Walid. Napadači su postavili zasjedu i ubili njih 40, a i neke iračke vojnike koji su bili u pratnji konvoja", kazao je irački dužnosnik.

Prema njegovim riječima, oko 65 iračkih vojnika i državnih službenika predalo se u petak iračkim vlastima nakon što su sirijski pobunjenici zauzeli sirijsku stranu graničnog prijelaza Yaarabiya.

Konvoj sa Sirijcima napadnut je iz zasjede u iračkoj zapadnoj provinciji Anbar, u kojoj već više od dva mjeseca tisuće sunita prosvjeduje protiv vlade predvođene šijitima. Sukob u susjednoj Siriji, gdje većinski sunitski islamski pobunjenici pokušavaju svrgnuti vladu koja ima potporu šijitskog Irana, raspiruje napetosti u Iraku i širem Bliskom istoku između različitih sekti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter