U INK-u završeno drugo svjetsko prvenstvo u plesu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom vikenda je u Istarskom narodnom kazalištu održano 2. Svjetsko prvenstvo u plesu, u organizaciji Plesnog studija Art Dance i Svjetske plesne organizacije, odnosno IDF-a (International dance fedaration).

Više od dvjestotinjak plesaca i plesacica iz cijele Hrvatske, Italije, Srbije i San Marina natjecali su se u baletu, modernom i suvremenom plesu, a ocjenjivali su ih renomirani suci iz podrucja plesne umjetnosti poput Roberta Fascille, Sabrine Rinaldi, Kjare Staric i Rajka Pavlica.

Kako smo doznali od Tatjane Samuele Ban, voditeljice plesnog studija Art Dance i jedne od organizatora natjecanja, ove je godine Puli pripala cast da bude domacin svjetskog natjecanja u plesu.

Kako vec dugi niz godina IDF organizira natjecanja u razlicitim državama, i sve do prošle godine natjecanje je bilo samo u moderno-sportskom plesu, ove je godine federacija odlucila otvoriti novi ogranak gdje ce se moci natjecati i oni koji se bave umjetnickim plesom i plesovima koji nemaju sportski karakter. Prvo natjecanje, koje se održalo lani u Livornu u Italiji, pokazalo se vrlo uspješnim.



Ove je godine cast organiziranja natjecanja pripalo Hrvatskoj, odnosno našem gradu, a razlog leži u tome što se upravo ovdje 2008. godine uspješno održalo Svjetsko natjecanje u moderno-sportskom plesu, koje je sudionicima ostalo u lijepom sjecanju.

Prvenstvo je zapocelo kvalifikacijama, a najbolji od najboljih svoja su umijeca pokazali u polufinalnom i finalnom natjecanju.

U napetoj borbi, najboljima su tako u kategoriji solista iz disciplina balet, suvremeni i moderan ples proglašeni Eliana Stragapede, Irene Pettineo i Michele Colaizzo. U kategoriji grupa najboljima su proglašene koreografije "Fragments" Sare Accetture, drugo mjesto osvojila je koreografija Ivane Domazet pod nazivom "Borderline", dok je trece mjesto osvojio Luca Tonini s koreografijom "Anime".

Svi prvoplasirani dobili su priliku nastupiti i na gala veceri te iskazati svoje plesno znanje. Na veceri su kao gosti nastupili i plesaci iz Slovenije - grupa Kjara's dance Company. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter