U INK-u održan koncert učenika Glazbene škole


U izvrsnoj atmosferi u prepunom Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula u četvrtak navečer održan je božićno-novogodišnji koncert učenika Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. Kao gošća, nastupila je sopranistica Sandra Bagarić s popularnim arijama te predstavljajući se kao izvrsna zabavljačica, uz glasovirsku pratnju Darka Domitrovića.

Nakon kratkih pozdravnih riječi ravnatelja škole Roberta Rosande, predstavili su se učenici, od najmlađih kojima je to prvi nastup do onih koji redovito osvajaju nagrade i priznanja na raznim natjecanjima.

Pijanisti Ljubo Stakić i njegova sestra Tijana, učenici šestog razreda osnovne glazbene škole, odnosno prvog srednje, još su jednom potvrdili da su iznimno talentirani i uvježbani. Naime, nedavno su se s natjecanja u Trstu vratili s izvrsnim rezultatima. Njihova mentorica je Karmen Kirac.

Valentina Božac i Karla Novaković, u klasi prof. Marize Burić, nagrađene su kao klavirski duo u Opatiji, a sinoć su se vrlo uvjerljivo predstavile Barberovim "Galopom". U Opatiji su nagrađeni i sopranistica Elena Roce, bariton Patrik Andreja i pijanist Josip Dobrić, koji su se sada predstavili Ronjgovljevomom "Hitala je Mare" (mantinjada i kolo). Njihov mentor bio je prof. Cvetan Pelčić.

Strastveni "Tango" velikog majstora toga žanra Astora Piazzolle izveli su gitarist Nino Atanasković i harmonikaš Ivan Žufić pod mentorstvom profesora Volodimira Balyka, a oni su također nagrađeni u Opatiji. Atanasković se predstavio i samostalno.

Iz nastupa u nastup sve je uvjerljivija sviračica marimbe Dora Vojnić, a pohvale zaslužuju i violinistica Lucia Lyon, saksofonist Bruno Martinović, flautistica Ana Hrvatin, violončelistica Nicole Maretić Ramos i solo pjevačica Eleonora Dobrović.

Premda je na koncertima gdje sva djeca i mladi zaslužuju pohvale za svoj trud i rad nezahvalno nekoga izdvojiti kao mladu nadu jer talentiranih je zbilja puno i dokazali su to brojnim nagradama, reći ćemo da je zvjezdica Letizia Ulika Roce, violinistica koja pohađa tek treći razred niže osnovne škole, već zablistala kao prava zvijezda i da je pred njom, nastavi li tako predano vježbati, zasigurno svijetla budućnost. Čestitke idu i maloj flautistici Klari Rosanda.

Popularnom skladbom "Tiha noć" predstavili su se i polaznici pripremnog programa osnovne glazbene škole koje je uvježbala Daniela Pamić Ulemek, uz koje je nastupila mlada flautistica Sara Barukčić.

Nastupili su naravno i Big band škole pod vodstvom Marijana Kopčića, zbor osnovne glazbene škole sa solisticama Miom Petrinčić, Nadiom Ferfoglia i Isaurom Nikom Šeperović te instrumentalni ansambl koji čine nastavnici Snježana Demarin, Vedran Vojnić i Milan Grbić, a pod ravnanjem Suzane Goldin. Straussovom "Pizzicato polkom" predstavio se orkestar škole pod ravnanjem Milana Grbića, a pozornica je bila pretijesna kada su se predstavili zbor osnovne i srednje glazbene škole te orkestar sa solistima Elenom Roce, Patricijom Žudetić i Patrikom Andrejom i s dirigenticom Vinkom Burić.

Sandra Bagarić jako je duhovito komunicirala s publikom te je izvela pjesmu "Ja ljubim", koju je posvetila svojoj ljubavi Darku Domitroviću, potom vrlo sugestivno i emocijama nabijen Albinonijev "Adagio", zabavnu ariju Adele iz operete "Šišmiš" i popularnu "Neka cijeli svijet" iz mjuzikla "Jalta, Jalta".

Osim navedenih profesora, učenike su pripremili i profesori Naike Dapiran, Maja Petrović, Karlo Kumpare, Dražen Maretić, Arduino Malpera, Nensi Krupić, Giorgio Sugar, Domagoj Terzić, Vedran Vojnić i Denis Goldin.

Korepetitori su bili Sandra Burić, Ana Debeljuh, Danijela Horvat, Robert Batelić i Jadranka Celić Bernaz. (V. BEGIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter