U INK-u gostovale dvije predstave za djecu

'Pčelice, pazi!!!' - Lana Bitenc i Kristijan Krezić u prizoru iz predstave (M. ANGELINI)
'Pčelice, pazi!!!' - Lana Bitenc i Kristijan Krezić u prizoru iz predstave (M. ANGELINI)

U protekla dva dana u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula vidjeli smo dvije predstave za djecu. Jučer je gostovala "Ružičasta sanjarica" zagrebačke Male scene, a danas "Pčelice, pazi!!!" kazališta Don Hihot iz Ivanić-Grada.

U "Ružičastoj sanjarici", za koju je tekst Silvije Šesto Stipaničić dramatizirala Nina Horvat, a redatelj je Ivica Šimić, dvoje školaraca (ali i sve ostale likove) glume Dado Ćosić i Puljanka Gea Gojak. Oboje utjehu od neugodne stvarnosti nalaze u snovima.

Scenografkinja predstave je Dinka Jeričević, a njena pomoćnica je Petra Held. Skladatelj je Alen Kraljić, dok su kostime oblikovali Hana Letica i Miljenko Sekulić. Za oblikovanje svjetla zadužena je Željka Fabijanić Šaravanja, dok je producentica Vitomira Lončar.

Predstava "Pčelice, pazi!!!" namijenjena je djeci vrtićke dobi te je imala naglašenu pedagošku potku. Tako još u uvodu simpatična "doktorica magistrica znanosti" Pčelica Evica (Lana Bitenc) zahvaljuje djeci što su došli na njeno predavanje o tome kako skuplja med.

Lana Bitenc je predstavu i režirala, dok se Krezić pojavljuje još u ulogama mobitela, televizijskog spikera i roja pčela koji se pojavljuje u televizijskoj "reportaži". Veselu glazbu koja se dopala djeci napravio je Adam Luka Turjak, a živopisne kostime Marija Ibriks. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter