U infrastrukturu kampa Mon Perin ulaže se 31 milijun kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odlaskom posljednjih kasno rujanskih gostiju, u baljanskom kampu Mon Perin, koji ove godine bilježi iznimnu turističke sezonu s ostvarenih 250 tisuća noćenja, ili 15 posto više u odnosu na prošlu godinu, u kampu je startala nova građevinska sezona. Strane su goste, zamijenili domaći građevinarci koji od početka tjedna "napadaju" teškom mehanizacijom dvije točke - na ulazu u kamp, odmah iza recepcije gradi se pročistač, odnosno osamsto metara dalje prema moru, i kilometar dug kanalizacijski cjevovod s osam pumpnih stanica.

Septičke jame postaju stvar prošlosti

Investicija je to vrijedna 31 milijun kuna, u koju je također uključeno i četrdesetak novih mobilnih kućica (koje su ove sezone imale sto postotnu popunjenost), novi spray park za djecu u obliku leptira, kao i uređenje dodatnih parcela za kampere.

- Izgradnjom kanalizacijskog sustava, septičke jame postaju stvar prošlosti. Naime, iako se u početku razmišljalo o priključenu na baljanski sustav, odmah se odustalo iz razloga što je previše udaljen od kampa, ali i zbog prekapacitiranost. Gradnjom vlastitog sustava kamp se u svakom slučaju osuvremenjuje, a s druge strane, izgradnjom novog pročistača osigurali smo i pročišćenu vodu, koja će već sutra služiti za navodnjavanje i ostale hortikulturne potrebe, objasnio nam je direktor kampa Mon Perin, Massimo Piutti, od kojeg doznajemo da će svi radovi biti okončani do konca ožujka slijedeće godine.

Cilj je imati pet zvjezdica za usluge

Razloga za sumnju nema, jer u Mon Perin, sustavno se ulaže. Podsjetimo, prije dvije godine uloženo je 32 milijuna kuna s kojima je napravljena nova recepcija, sanitarni čvorovi, dva restorana, prve mobilne kuće, odnosno sređene parcele s pratećom infrastrukturom, temeljem čega je kamp s kategorizacijom dvije, prerastao u kategoriju četiri zvjezdice. Lani je pak, investirano 18 milijuna kuna potrebnih za izgradnju vodenog parka za djecu, novu i pomoćnu recepciju, proširenje ugostiteljskih objekta i novih mobilnih kuća. Dakle, s pridodanim ovogodišnjim sredstvima, u kamp je "ubačeno" oko 80 milijuna kuna.

Govoreći o investicijama, koje su i više no izdašne, upitali smo direktora Piuttija da li je gradnjom kanalizacijskog sustava posao na uređenju Mon Perina završen. Odgovorio je niječno.

- Naravno da nećemo stati. U narednim godinama uslijedit će nove investicije, a poseban naglasak, stavit ćemo na kvalitetu usluge. Naime, naš je cilj da kamp Mon Perin, dobije kategorizaciju pet zvjezdica i to upravo u segmentu ponude, ali i same usluge koju gost dobiva, pojasnio je Piutti, potvrdivši nam da trgovačko društvo Mon Perin ide u dokapitalizaciju. (Napisala i snimila Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter