U Indiji najmanje 60 mrtvih od encefalitisa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje je 60 osoba umrlo u istočnoj Indiji od encefalitisa pa zdravstvene vlasti tu situaciju već opisuju kao "alarmantnu", javljaju u utorak mediji.

Svi su umrli u zadnja dva tjedna u saveznoj državi Zapadnome Bengalu, prenio je državni Sveindijski radio riječi direktora zdravstvene službe Biswaranjana Satpathyja.

Zdravstvene vlasti kažu da su uznemirene zbog rasta broja slučajeva encefalitisa zadnjih tjedana. Održan je i sastanak na kojem se raspravljalo o tome kako spriječiti širenje bolesti u druge krajeve, objavila je državna mreža Doordarshan.

Od 60 smrtnih slučaja, 24 je izazvao japanski encefalitis, ali drugi oblici toga virusa nisu identificirani jer su zdravstvene ustanove nedovoljno opremljene, kaže se u vijestima. Ukupno su od siječnja oboljele 344 osobe.

Encefalitis je upala moždane ovojnice, uglavnom je izaziva virusna infekcija, a prenosi se ubodom komarca. Simptomi su povraćanje i vrućica, a može završiti trajnim posljedicama poput paralize i mentalnih problema, pa i smrću. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter