U Imoli otvorena izložba fotografija Duška Marušića

S izložbe u Imoli
S izložbe u Imoli

U Imoli je otvorena izložba "Imola" poznatog pulskog fotografa Duška Marušića Čičija. Izložba fotografija, koje prikazuju ljepotu i jedinstvenost Imole, upriličena je uoči 45. godišnjice bratimljenja Pule i Imole, a tim povodom uz Duška Marušića Čičija u Imoli boravili su i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i predsjednik Gradskog vijeća Pule Robert Cvek.

- Izložbom je fotograf kroz svoj objektiv ispričao novu priču o ovoj talijanskoj ljepotici. Iz fotografija se iščitava povijest i bogato kulturno nasljeđe Imole koja odiše prekrasnim šarmom i atmosferom očuvane kulturno-umjetničke baštine. Ulice Imole kroz njegov su objektiv spojene s pulskim ulicama u jedinstvenom fotografskom duhu, ističe se u priopćenju Grada Pule u kojem se napominje i da Duško Marušić ovim projektom nastavlja svoj kreativni niz stvaranja gradskih monografija mnogih europskih gradova.

Predstavnici pulske delegacije uz izložbu su istaknuli da su "od sada Pula i Imola, osim Sporazumom o bratimljenju, povezani i kroz fotografsku kreaciju pulskog umjetnika." (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter