U IDS-u sigurno nema raskola

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stalni toplo-hladni odnosi na relaciji Jakovcic - Kajin nisu za javnost nepoznanica, ali sada je grunulo. Je li Kajinovo opetovano insistiranje da se i Jakovcic podvrgne testu na drogu bilo samo okidac za nakupljeno šefovo nezadovoljstvo? Po nekim informacijama, u stranci ima i onih koji smatraju da je Kajin prevršio mjeru i da bi bilo najbolje da ga se izbaci iz IDS-a.

Iako su naši sugovornici iz vrha stranacke piramide pokušavali umanjiti znacaj ovog javnog sraza Jakovcica i Kajina, u ponedjeljak ujutro se sastaje Predsjedništvo IDS-a. Bilo to slucajno ili ne, na tom ce tijelu biti govora i o ovom sukobu. Glavni tajnik Tedi Chiavalon rekao je da ce se to naci na jednoj od iducih sjednica Predsjedništva, no potpredsjednica stranke Nevija Poropat veli da ce Kajinu reci da nije u redu ni Jakovcica niti bilo koga drugoga javno prozivati.

- To doživljavam kao osobni sukob izmedu Jakovcica i Kajina, kakvih je vec više puta bilo. Radi se o njihovom osebujnom odnosu s konfrontacijama, odnosu koji ima uspone i padove i koji se nece reflektirati na stanje u stranci, smatra Chiavalon.

Tvrdi i da je cijela stvar u javnosti napuhana te da mu je Jakovcic osobno demantirao da je rekao da više ne može racunati na Kajina. Po stranackoj funkciji stalno komunicira s ljudima na terenu pa tvrdi da su na to u IDS-u navikli i da nitko to ne shvaca ozbiljno, a kamoli kao indiciju da bi moglo doci do raskola u stranci.

- Nema govora ni o kakvom raskolu u stranci. IDS je stabilna stranka koja predano radi i vodi našu regiju vec više od 20 godina. Stranka je sada cvršca nego ikada, veli potpredsjednik IDS-a Boris Miletic. Tvrdi i da mu nije jasno kako covjek dode do toga da pocne govoriti stvari za koje pouzdano zna da nisu istinite, i to pogotovo o covjeku kojem je 20 godina najbliži suradnik i s kojim je bio gotovo nerazdvojan. Kao i nakon objave rezultata o svom testiranju na drogu, ponovio je da ne misli više na to trošiti rijeci.

- Nisam covjek kojega se može ucjenjivati, a svoje poteze povukao sam zbog gradana Pule, kojima jedino i odgovaram i koji ocjenjuju moj rad, zakljucio je Miletic.

- Raskola u IDS-u, stranci s više od pet tisuca clanova, sigurno nema, iako bi neki voljeli da bude tako. Naši clanovi i simpatizeri mogu biti mirni, porucuje potpredsjednica Poropat nazivajuci IDS preozbiljnom politickom strankom. Kaže da su Nino i Damir jednostavno takvi i da svako toliko moraju razmijeniti mišljenja na ovakav nacin. (S. BENIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter