U Hrvatskoj vlada savršeno organiziran nered

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gost emisije HTV-a Nedjeljom u dva bio je ekonomist Darko Mihajlović. 'Hrvatska je danas mala zemlja velikih čuda. Hrvatska je zemlja u kojoj vlada savršeno organizirani nered', rekao je ocjenjujući stanje u našoj zemlji

'Stvari će se početi ozbiljnije kretati kad će na burzi rada biti između 470 i 520 tisuća trajno nezaposlenih. Onda će se stvoriti kritična masa za promjene. Stvorit će se ljudski kontingent koji će drugačije politički razmišljati. Morat će se artikulirati novi ljudi. Sadašnje stanje je posljedica neznanja, bahatosti, političkih gluposti i neprihvaćanja realiteta', smatra Mihajlović. 

Komentirao je poteze prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića. 'On je izuzetan logističar i organizator za male projekte. Nije mogao shvatiti, a nadam se da jednog dana hoće, da je država puno složeniji sustav nego jedan projekt.
 
Posebno se osvrnuo na Čačićevo stajalište da treba ostaviti zdravu jezgru. To je klasični neoliberalni trik koji ima u sebi već vrlo važne elementa fašizma. Neoliberalna je doktrina malo radnih mjesta i more nezaposlenih pa neka se tuku za posao za koji će dobiti male nadnice. To radi ova Vlada i ona prije nje', smatra Mihajlović.  

Na opasku voditelja emisije Aleksandra Stankovića da se mora ograditi od fašizma, Mihajlović je precizirao da je riječ o ekonomskom fašizmu. Svi smo mi u dužničkom ropstvu, uvjeren je.

'Potrebno je ljude suočiti s istinom. Kod nas je izuzetno opasna kultura življenja. Automobili koje vozimo nisu naš realitet. Kada kupite skupi automobil, razmišljate li o tome da ste otplatili tek četvrtu ratu kredita i što ćete iza sebe ostaviti malim slatkim bebačima koje vozite na zadnjem sjedalu toga automobila', pita javnost Mihajlović. 

Na pitanje što misli o monetizaciji, odnosno davanju hrvatskih autocesta u koncesiju, Mihajlović je odgovorio: 'Neka se oni iz Vlade koji imaju takvo stajalište odmah sami prijave DORH-u po članku koji govori da upravljaju na štetu Republike Hrvatske.', prenosi Tportal.

 


Podijeli: Facebook Twiter