U Hrvatskoj se snima film o princezi Diani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanski film "Caught in Flight" s Naomi Watts u glavnoj ulozi, koji prati posljednje dvije godine života princeze Diane prije tragicne smrti u prometnoj nesreci u Parizu, poceo se snimati u Hrvatskoj, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Hrvatska ce u tom filmu "glumiti" cetiri razlicite lokacije, Francusku, Australiju, Veliku Britaniju i BiH. Zagrebacki HNK, gdje se snimalo jucer, za potrebe filma bio je British Royal Opera House, a snimanje u Hrvatskoj, koje ce trajati do 15. srpnja, nastavlja se u Opatiji.

Film "Uhvaceni u letu" redatelja Olivera Hirschbiegela nastaje u produkciji Ecosse Films iz Londona i koprodukciji s hrvatskom tvrtkom MP-filmska produkcija. Na filmu sada radi 130 hrvatskih filmskih djelatnika koje je producent Robert Bernstein, zadovoljan organizacijom i njihovom strucnošcu, ocijenio vrlo brzima i profesionalnima.

HAVC istice da su britansku producentsku tvrtku na dolazak u Hrvatsku potaknule iznimne lokacije, ali i mjere poticaja ulaganja u audiovizualnu proizvodnju, odnosno povrat uloženih sredstava inozemnim investitorima u visini od dvadeset posto koje je Hrvatska uvela ove godine te visoka razina profesionalizma domacih filmskih djelatnika.

Proracun engleskih producenata za hrvatski dio snimanja je cetiri milijuna kuna, a cijele produkcije više od deset milijuna dolara.

Uz slavnu australsku glumicu Naomi Watts, u ulozi Dianina ljubavnika, doktora Hasnata Khana, pojavljuje se Naveen Andrews, poznat, medu ostalim, po ulogama u filmovima "Neustrašiva", "Engleski pacijent" i TV seriji "Izgubljeni". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter