U Hrvata interes za krstarenja ne opada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ova ce godina vjerojatno uci u povijest po broju nesreca koje su se dogodile velikim krstašima. Nakon apsurdnog incidenta koji se u sijecnju dogodio kruzeru "Costa Concordia" u vlasništvu kompanije Costa Crociere, krajem veljace brod iste kompanije "Costa Allegra" prekinuo je krstarenje nakon požara dok je plovio Indijskim oceanom. Brod je nakon nekoliko dana plutanja stigao do otocja Sejšeli i iskrcao 636 turista i 413 clanova posade.

Prije nekoliko dana i treci je kruzer doživio tešku havariju ispred Filipina: radi se o brodu "Azamara Quest" u vlasništvu kompanije Royal Caribbean koji je prevozio 590 turista i 411 clanova posade. Požar je zahvatio jedan od pogonskih motora, gašenje je trajalo nekoliko dana, a pet je clanova posade ranjeno. Brod je isplovio iz Hong Konga na 17-dnevno krstarenje i trebao je okoncati putovanje 12. travnja u Singapuru.

Zanimljivo je, medutim, da cak ni posljednja nesreca cruisera, kao treca u nizu u ovako kratkom periodu, nije obeshrabrila hrvatske turiste kada su u pitanju krstarenja. Domaci, ali i svjetski touroperatori, strahovali su vec kada se nasukala "Costa Concordia". Medutim, ocito je da taj, a ni posljednji slucaj nasukavanja, nije omeo sve one Hrvate koji su ove godine namjeravali otici na krstarenje.

Dubrovacki ured talijanske kompanije MSC, koja u svojoj floti ima 12 putnickih brodova, kako kaže direktor Neven Delic, ne bilježi pad bukinga.I putnicka agencija Bravo iz Zagreba, koja se bavi krstarenjima, takoder bilježi isti broj putnika kao lani, saznajemo od cruising menadžera Darija Bogadija. (E. VELAN, C. B. GALIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter