U hotelu Pula Sajam vina i delicija Istre i Slavonije

Sajam vina i delicija Istre i Slavonije u hotelu Pula (N. LAZAREVIĆ)
Sajam vina i delicija Istre i Slavonije u hotelu Pula (N. LAZAREVIĆ)

U Puli, u hotelu Pula otvoren je u četvrtak "Sajam mladog vina i delicija Istre i Slavonije" na kojem izlaže 11 izlagača. Sajam će, doznajemo od direktora hotela Elvisa Drandića, biti otvoren sve do nedjelje, a radit će od 9 do 20 sati. Prvog dana izlagači nudili su slavonske suhomesnate delicije pa je tako Ilija Jelović, vlasnik mesnice "AS", već dobro znan Puljanima, na svome štandu nudio kulen, kulenovu seku, slaninu, čvarke… Kako veli u ovom je poslu već 45 godina i garantirano nudi domaću robu koja ima svoje stalne kupce zbog čega je u Puli barem tri puta godišnje. Na sajam je iz okolice Siska stigla i Marina Golub, vlasnica OPG-a "Didulica".

- Osnovani smo 2010. godine, a od 2013. pečemo svoju rakiju i radimo likere i to isključivo od svog voća koje je ekološke proizvodnje, pojasnila nam je Golub i dodala da žestoka piće nudi u različitim i ponešto neuobičajenim okusima, poput, primjerice, likera od bundeve, lovora, tamnog ili običnog piva, đumbira.

- Želja nam je da događanjima polako vratimo Puljane u hotel Pulu od kojeg su se bili pomalo otuđili, mada je to od početka zamišljen kao gradski hotel, rekao nam je Drandić te dodao kako iduće godine ovakve manifestacije ipak planira organizirati u studenom, budući da je prosinac prebukiran događanjima. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter