U hlacama niskog struka ne možeš u bus

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hlace vrlo niskog struka bez sumnje su u trendu medu urbanom mladeži, ali u njima necete moci uci u neke autobuse u americkoj državi Teksas.

"Podignite hlace ili pronadite drugo prijevozno sredstvo", piše na gradskim autobusima u teksaškom Ft. Worthu gdje je odnedavno tvrtka Ft. Worth Transportation Authority (The T) uvela nova pravila, prema kojima se putnicima odjevenim u hlace vrlo niskog struka ne dopušta ulazak u autobuse gradskoga javnog prijevoza.

"Možda ostali putnici ne žele gledati vaše donje rublje ili stražnjicu. Naši klijenti smatraju da se takvim odijevanjem ne poštuju ostali putnici", rekla je glasnogovornica Ft. Worth Transportation Authority, Joan Hunter.

Hlace vrlo niskog struka nose se više od desetljeca, a inspiraciju za njih modni kreatori našli su u - zatvorskim odorama, s obzirom na to da ondje zatvorenici ne smiju nositi hlace s remenjem. Takva moda proširila se na rap i hip-hop glazbenu zajednicu i potom postala popularan simbol slobode medu mnogobrojnim mladim ljudima.

Hunter je izjavila da je zabrana ulaska u gradske autobuse njihove tvrtke nastavak pravila o odijevanju koje The T ima vec godinama, a dugo je takav 'dress code' nalagao ulazak u autobus u košuljama i cipelama (ne i tenisicama).

Takoder je kazala da odluku o tomu je li potencijalni putnik autobusa neprikladno odjeven donosi vozac autobusa. Prvoga dana primjene novog pravila u autobuse nije pušteno 50 osoba. (H)


Podijeli: Facebook Twiter