U helikopteru reanimirali prijevremeno rođenu bebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom jutrošnjega leta helikoptera Mi 8, Eskadrile transportnih helikoptera (ETH), medicinski tim koji je bio u pratnji i tehničar letač posade uspješno su iznad Brača reanimirali prijevremeno rođenog dječaka s Mljeta i spasili mu život, a dijete je potom zbrinuto u splitskoj bolnici, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

Dječak je rođen u dubrovačkoj bolnici, a kako se navodi, riječ je o prijevremeno rođenom dječaku, koji je zbog potreba hitnog zbrinjavanja prevezen helikopterom Mi-8 MTV Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) do splitskih Firula. Posadu helikoptera činili su kapetan satnik Ante Siniša Kozina, kopilot poručnik Filip Petrinjak te tehničari letači natporučnik Božo Kuduz i narednik Boris Melvan.

MORH podsjeća da su u ovoj godini helikopterske posade iz Divulja prevezle 20 trudnica sa započetim porođajima dok je jedna od njih i rodila dječaka u helikopteru HRZ i PZO iznad Bračkog kanala. Ovo je bio 383. pacijent u ovoj godini kojeg su helikopterske posade HRZ i PZO zračnim putem prevezle do Kliničke bolnice Split i drugih medicinskih ustanova u RH. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter