U HDLU Istre primljeno 9 novih clanova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Multimedijalnom centru Luka u petak je otvorena izložba novoprimljenih clanova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre. Sabina Damiani, Carlos Lizariturry, Maria Curcic, Miroslav Jurendic, Maja Radešic, Iva Milakovic, Simone Beck, Darija Žmak i Slavica Marin novi su u ovoj strukovnoj udruzi, a predstavio ih je njen predsjednik Eros Cakic.

Damiani se predstavila serijom kolaža na platnu u maniri minimalistickog postmodernog slikarstva osobne poetike. Lizariturry, ugodno osvježenje u domeni kiparstava, javio se u kovanom željezu , monumentalnih rješenja modernistickih shvacanja.

Curcic je izložila hvaljenu seriju izu ciklusa "Consensus gentium" u kombiniranoj tehnici decentnog slikarsko-grafickog rukopisa suvremene provenijencije. Jurendic se poigrava fotografijom i raznim tipografskim intervencijama na postojecu formu nudi britku i sarkasticnu kroniku dizajnerskog duha.

Razigrana i koloristicki nastrojena Radešic pod utjecajem je pop arta i suvremenog slikarstva s kraja milenija evidentnog simbolickog znacenja. Milakovic je ovog puta izložila instalaciju "Dog hater" u kombiniranoj tehnici, kao kritiku na mrzitelje životinja.

Beck, apstraktan i slojevit intervenira akrilikom na drvu. Protagonist je jednog klasicnog, nikad dovoljno istraženog polja ciste apstrakcije s ocištem u pedesetim godinama nadalje.

Žmak izvodi prostornu grafiku ciji naslov "Depilacija" izmedu ostalog odaje i feministicke stavove. Marin, galeristica i svestrana likovnjakinja, predstavila se serijom fotoautoportreta u trenucima jogginga.

Izložba je otvorena do 24. veljace, a uz prigodni i vrlo dobro graficki oblikovani katalog u svakom slucaju nudi uvid u aktualno stanje i estetske afinitete u redovima HDLU-a Istre.


Podijeli: Facebook Twiter