U haljini je spas

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Haljina je pun pogodak i pravi recept dok stupnjevi u termometrima samo rastu. Bitno je da su materijali lagani i prozracni poput pamuka, viskoze, ali i svile.

Jednobojne haljine (nemojte birati tamne boje posebno ne crnu jer ce vas dodatno grijati) ili šarene - ovisi o vašem ukusu. Najviše volimo one bez rukava ili tek s naznakom rukavica, dok su najugodnije one s tankim bretelicama.

Ljeto je kao stvoreno za bijele haljine koje mogu biti romanticne, ali i vrlo casual. Lijepe su i one od lana, a zgužvanost (uz uvjet da su ranije bile pažljivo ispeglane) im daje dodatni šarm.

Neke imaju dublji V izrez ili se vežu oko vrata. I u svojoj jednostavnosti haljine mogu biti sofisticirane. Važno je da nisu preuske, vec da blago obavijaju tijelo. Mladima ce milije biti minice, dok ostale mogu birati izmedu onih do koljena, tik iznad njega, do sredine lista ili pak sasvim do poda.

Haljina je kao stvorena za svaku priliku - od boravka na radnom mjestu (neka ne bude previše dekoltirana i prekratka, a ponesite i majicu da se zaogrnete zbog klima-uredaja), šetnje gradom, odlaska na plažu, veceru ili neko kulturno dogadanje.

Za one koje nisu pristalice haljina, tu su suknje, bluze ili majice ovisno o preferencijama. Podsjecam da je plisirano in pa na takvu dužu suknju nosite jednostavni svileni top i možete ici gdje god želite.

Za toplog vremena bolje bi bilo izbjegavati hlace posebno one dugih nogavica, osim ako nisu od jako laganih materijala i širokog kroja. Ako ne izlazite iz hlaca, neka gornji dio bude lagan i tu su dobro rješenje tunike, tanke ženstvene bluzice ili pak majica jako tankog tkanja koja se od struka blago širi. (S. BENIC)


Podijeli: Facebook Twiter