U Guranu telefoni doslovno ne zvone

Mještani su navikli na sve vrste telekomunikacijskih smetnji (P. LUKEŽ)
Mještani su navikli na sve vrste telekomunikacijskih smetnji (P. LUKEŽ)

Fiksne telefonske linije već nam se godina stalno kvare. Kad nas netko zove, telefon često uopće ne zvoni, neko smo vrijeme čak mislili da su nam pokvareni telefonski aparati pa smo ih mijenjali, ali ništa nije pomoglo. Kvarove redovito prijavljujemo operateru, ali nikako da ih poprave, priča Sandra Božac iz stancije Guran kod Vodnjana. Slične smetnje imaju i njeni susjedi te mještani nekoliko kilometara udaljene stancije Cecilija, koji koriste 20-ak T-Comovih telefonskih brojeva.

- Popravili su mi kvar prije dva dana i telefon mi opet ne radi, riječi su kojima nas je dočekao njen susjed Oriano Cetina. Već je, kao i drugi mještani, navikao na sve vrste telefonskih smetnji koje se pogoršavaju tijekom nevremena, primjerice, bure ili jače kiše. Poteškoće s telefonskim linijama, navodi Božac, traju duže od pet godina, a djelatnici koje je angažirao Hrvatski Telekom kad dođu na teren, utvrde da treba promijeniti kablove i otiđu. Nakon posljednje prijave kvarova na korisnički telefon 0800 9000, djelatnici su intervenirali, ali svaki popravak je kratkog vijeka i ubrzo nakon njihovog odlaska sve bude po starome.

- Uredno plaćamo telefonske pretplate, a operater nam stalno šalje ponude za nove pakete usluga i samo nam priča priče, a ništa se ne rješava, kaže Božac. U svom ugostiteljskom objektu, rekla je, zbog smetnji na vezama morali su promijeniti operatera jer im nije funkcionirala ni internetska veza za fiskalnu blagajnu. No, unatoč čestim smetnjama, zakasne li s plaćanjem računa, s telefonskog automata T-Coma nazivaju ih već od 6 sati upozoravajući ih da podmire svoje obaveze.

Iz Hrvatskog Telekoma odgovaraju da na tom području "korisnici ostvaruju telekomunikacijske usluge putem zračne mreže koja, nažalost, može biti podložna utjecaju vremenskih neprilika te postoji mogućnost kvarova uslijed grmljavinskog nevremena i atmosferskih pražnjenja." (Petra LUKEŽ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter