U Grožnjanu održan tečaj harfe i plesnog kazališta za mlade

Plesno kazalište za mlade
Plesno kazalište za mlade

Danas, u petak, 1. srpnja završava tečaj harfe i plesnog kazališta za mlade. Ovaj potonji su vodili Desa Virant, Zaga Živković, Marija Matković i Luis Gonzaga Hoyos Escobar, a tečaj harfe je vodila Diana Grubišić Ćiković. Završne izvedbe će se održati danas u Grožnjanu.

Kroz tečaj harfe polaznici su imali priliku raditi na unapređivanju tehnike sviranja harfe, učenje sistematičnog vježbanja i brzog memoriranja te rad na interpretaciji kroz grupni i individualni rad. Na tečaju plesa su radili na raznovrsnim plesnim tehnikama: graham, jazz, suvremeni, hip-hop, improvizacija…

Inače, radionice, seminari i simpoziji iz područja plesa, filma, glume, likovne umjetnosti, arhitekture te seminari iz područja civilnog društva održavaju se svake godine od svibnja do listopada, u programu Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu. U okviru ciklusa pod nazivom Grožnjansko glazbeno ljeto održat će se više od 50 koncerata te međunarodni festivali. Nedavno je uspješno održana međunarodna radionica za glas i izvedbu te ljetne škole unapređenja zdravlja "Mediji i zdravlje". (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter