U Grožnjanu 7. hrvatski bubnjarski kamp

Predavač Kim Plainfield i atmosfera na prošlogodišnjem bubnjarskom kampu (D. ŠTFANIĆ)
Predavač Kim Plainfield i atmosfera na prošlogodišnjem bubnjarskom kampu (D. ŠTFANIĆ)

Od 19. do 25. kolovoza u Grožnjanu će se održati 7. hrvatski bubnjarski kamp - Susret bubnjara Istoka i Zapada u Hrvatskoj, vodeći ljetni seminar za bubnjare i udaraljkaše u Europi, na kojem će, kao i svake godine, nastupiti eminentni predavači koji će polaznike upoznati s tajnama bubnjanja, a prijave traju i dalje, po principu "tko prvi" do popunjenja svih mjesta. Na bubnjarski kamp ove godine dolaze Benny Greb, Howard Curtis, Emiliano Bassi, Gabor Dornei i, dakako, Petar Ćurić koji je ovaj kamp i pokrenuo te ga organizira uz podršku Hrvatske glazbene mladeži. Bit će tu i posebni gosti, Dr Donald Bousted i Dušan Kranjc.

Benny Greb dolazi iz Njemačke, predavač je i edukator, autor najprodavanijeg bubnjarskog DVD-a "The Language of Drumming". Curtis je šef katedre za bubnjeve Jazz akademije Sveučilišta u Grazu, surađivao je s Johnom Abercrombiejem, Kurtom Ellingom, Jimmyjem Heathom, The Temptationsima, Barryjem Whiteom… Svi koji žele ili već planiraju studirati u Grazu mogu unaprijed otkriti sve cake i tajne kako položiti audiciju. Curtis je bio učitelj mnogih poznatih hrvatskih bubnjara kao što su Janko Novoselić iz TBF-a, a koji je također bivši polaznik Hrvatskog bubnjarskog kampa. Emiliano Bassi stalni je bubnjar talijanske pop zvijezde Laure Pausini, a svirao je i snimao s drugim jakim imenima talijanske pop scene kao što su Eros Ramazzotti, Jovanotti, Gianna Nannini, Alessandro Casillo, Syria i Pino Daniele. Mađar Gabor Dornyei predavač je na Institutu za suvremenu glazbenu izvedbu ICMP u Londonu, nastupao je kao bubnjar na svjetskoj turneji Michael Jackson mjuzikla "Thriller Live".

Ove se godine nudi i radionica "Komponiranje za bubnjare" koju će voditi doktor glazbene kompozicije iz Londona Donald Bousted koji će objasniti osnove skladanja da bi bubnjari počeli i sami pisati glazbu. Puljanin Dušan Kranjc, pak, bubnjar je globalne senzacije 2Cellos i također bivši polaznik ovog kampa, a sada svira po rasprodanim stadionima i arenama širom svijeta.

Recimo i da se ovogodišnji kamp održava kao sjećanje na ubijenog bubnjara Leeja Rigbyja.

Hrvatski bubnjarski kamp polaznicima seminara nudi tjedan dana intenzivnih radionica, predavanja, bubnjarskih klinika, masterclassova, koncerata, diskusija, okruglih stolova, VIP gostovanja i sl.

Svi bubnjari i udaraljkaši svih starosnih dobi i bez obzira na tehničku razinu, dobrodošli su rezervirati svoje mjesto na seminaru. Organizator poručuje i svim bubnjarskim entuzijastima koji ne sviraju, a željeli bi početi učiti da se prijave uz pasivnu registraciju. Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se može na [email protected]. Facebook stranica kampa je na adresi www.facebook.com/croatiadrumcamp. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter