U Grdelinu sretno odrastaju mali Buzećani


Dani otvorenih vrata započeli su danas u Dječjem vrtiću Grdelin u Buzetu. Dvodnevna manifestacija održava se treću godinu zaredom i uvod je u dvije značajne obljetnice koje će se obilježiti u prosincu ove godine - 40 godina rada vrtića i 50 godina od početka predškolskog odgoja na buzetskom području.

- U ovih 40 godina postojanja vrtić je pohađalo mnogo uglednih Buzećana, od današnjeg gradonačelnika i dogradonačelnice, vijećnika, privrednika i gospodarstvenika, kulturnih i javnih osoba našeg grada, istaknula je ravnateljica vrtića Silvana Pavletić otvarajući izložbu "40 godina vrtića".

- Da se Buzet dalje razvija govori činjenica da u vrtiću ponovo nema dovoljno mjesta za sve male Buzećane. Stoga se Grad Buzet krajem prošle godine uputio kompletnu dokumentaciju Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta za dobivanje sredstava za rekonstrukciju i nadogradnju vrtića, rekla je Pavletić.

Ove pedagoške godine vrtić polazi 203 djeteta, u njemu je zaposleno 28 radnika te još dvoje na nepuno radno vrijeme - logopedinja i medicinska voditeljica.

- Grad Buzet, osnivač vrtića, participira 71 posto cijene, što je više od bogatijih gradova u Istarskoj županiji. Pored toga, konstantno ulaže u poboljšanje materijalnih uvjeta rada i života kako djece tako i radnika. Zahvaljujući našim prethodnicima koji su postavili čvrste temelje, zahvaljujući osnivaču, Upravnom vijeću, a napose ljubavi, požrtvovanosti i kreativnosti svih radnika vrtića, vrtić je postao mjesto sretnog odrastanja naših najmlađih, na što smo ponosni. Svjesni da je ulaganje u najmlađe, ulaganje u budućnost, istaknula je Pavletić. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter