U Gradskoj knjižnici otvorena godišnja izložba Foto kluba Pula

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskoj Gradskoj knjižnici u srijedu navečer otvorena je izložba Foto kluba Pula. Na ovoj godišnjoj izložbi osam autorica i autora predstavilo se s po tri fotografije, a sva 24 rada ne povezuje određena tema, kako je otvarajući izložbu rekao član kluba i jedan od autora Marino Raunić koji je kazao da će se fotografije moći razgledati do kraja siječnja.

Osim njega, s fotografijama su se predstavili Miran Burić, Mirjana Baćac, Branka Bucconi, Sanda Rupillo, Antonio Ribić, Neven Milinković i Jasna Božić. Fotografije su nastale protekle godine i sve su u crno-bijeloj tehnici. Isto tako, svaki autor i autorica odlučili su se pojedinačno za neku temu. Na fotografijama se tako mogu vidjeti neki pulski prostori poput stepeništa u hotelu Rivijera, zatim prizora iz Venecije, stari mediji poput starih fotoaparata ili analognih gramofona, ruševina, mora, portreta muzičara itd.

Foto klub postoji od 1998., ali kako kaže Raunić imaju problem s prostorom za koji očekuju da bi ga mogli dobiti iduće godine pa se sada nekako snalaze. Ovakvu će izložbu možda ponavljati i češće, a ove su godine već organizirali dvije samostalne izložbe i to Marina Raunića i Nevena Milinkovića, a organizirali su i neke druge aktivnosti poput slikarske radionice i izleta u Veneciju. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter