U Gradskoj knjižnici "Druge dimenzije" D. Grnčaroskog

S otvaranja izložbe (M. ĆURIĆ)
S otvaranja izložbe (M. ĆURIĆ)

"Dinamičan, koloristički ekspresivan, iskren, Dobre poput znatiželjnog argonauta grebe po površini slika kao da želi proniknuti u tajne pukotina kolektivne svijesti nekih drugih dimenzija. 

Instinktom umjetnika i strašću putnika uvodi nas u neke druge stvarnosti, arhetipove nas samih. Zbog iskrene radosti stvaranja promatraču neminovno izmamljuje iskrenu radost primanja.

Njegovo slikarstvo je filozofsko, deklarativno, a ponajmanje interpretativno te postavlja gledatelja u interaktivni odnos s njim samim. U tome leži njegova snaga i znatiželja trajanja", rekla je povjesničarka umjetnosti mr. Kristina Tamara Franić, profesorica na Studiju Kulture i turizma Sveučilišta u Puli otvarajući sinoć izložbu Dobre Grnčaroskog pod nazivom "Druge dimenzije".

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Puli autor je izložio 14 radova srednjeg formata u kombiniranoj tehnici u kojoj najviše prevladava akril, a u kojima Franić vidi kako iz njegovog ekspresivnog, apstraktnoga slikarstva s diskretnim naznakama arhetipskog figuralizma izbija mediteranski temperament i strast. 

Posebno ističe sliku "Crveni brod" koja na najbolji način personificira njegov apstraktni senzibilitet, dok se kod ostalih slika osjeća i ona dekorativna dimenzija, kao "Obrnuti grad", "Prolaz" ili "Maske". (M. ĆURIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter