U Gologoričkom Dolu proslavljen Dan općine Cerovlje

(M.RIMANIĆ)
(M.RIMANIĆ)

Svečanom sjednicom Vijeća općine Cerovlje u Gologoričkom dolu proslavljen je Dan općine Cerovlje, koju se slavi na Dan antifašističke borbe. Cerovljansko vijeće svake godine svečanu sjednicu u povodu Dana općine održava u drugom Mjesnom odboru, pa je tako ove godine općinski načelnik Emil Daus govor, svojevrsnu inventuru aktivnosti, podnio u Gologoričkom dolu velikim brojem gostiju i uzvanika, predstavnika državne uprave, a među njim je bio i istarski župan Valter Flego.

"Podizanje životnog standarda u općini nastavljanjem izgradnje moderne infrastrukture, stvaranje temelja za pokretanje posrnulog gospodarstva, brige o socijalno ugroženima žiteljima, oživljavanje kulturnih i sportskih sadržaja, stvaranje pozitivne slike općine Cerovlje u regiji, zemlji i svijetu, visoka efikasnost upravnog odjela te pretvaranje ureda načelnika u prostor dijaloga, bili su i bit će osnovna misija općinske uprave u ovom mandatu", rekao je Daus.

Osvrnuvši se potom na važnije infrastrukturne projekte realizirane u proteklih godinu dana istaknuo je završnu fazu rekonstrukciju ceste Mandari - Banovina financiranu sredstvima IPARD programa. Dodajući kako se trenutno radi na izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju nekoliko cesta na području Draguća, za koje se također očekuju sredstva evropskih fondova.

Tomu je dodao završetak prve faze dogradnje dječjeg vrtića u Pazinskim Novakima, sanaciju krovišta i pročelja škole u Cerovlju i rekonstrukciju stare škole u Draguću. U tom je projektima Općina Cerovlje imala pomoć EU fondova, nadležnih hrvatskih ministarstava, Grada Pazina i Regije Veneto. (M.RIMANIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter