U glavnom turniru 95, a u veteranskom 26

Goran Mihovilović izvlači parove 28. "Ulice"
Goran Mihovilović izvlači parove 28. "Ulice"

U srijedu  je u CB Cabahia održan ždrijeb za malonogometni turnir "Moja ulica, moja ekipa 2016 - Suzuki Motortech", čije će 28. izdanje započeti u Domu sportova "Mate Parlov" 9. prosinca u 17 sati. Premda su prijave za nastup službeno zaključene u utorak, po već ustaljenom običaju neki su odlučili sačekati posljednji trenutak, a ovogodišnji dobitnik prijelazne zastavice "pet do podne" bio je Valmi Coslovich, koji je doslovno dvije minute prije nego što je započeo "ples kuglica" prijavio ekipu. Kad je Coslovich podmirio 400 kuna kotizacije, podvukla se crta i u bubnju su se našla imena 121 ekipe od kojih će 95 nastupiti u glavnom turniru, a 26 u veteranskom za koji svaki igrač mora imati napunjenih 38 godina.

- Zadovoljni smo s brojem prijavljenih ekipa - nije dvojio Valter Cetina, predsjednik Udruge Futsal Pula, organizatora turnira. - Tek sad kad smo potpuno "unutra" vidimo koliko tu ima posla i ne bi li sve išlo nekim svojim normalnim tijekom, trebalo je taj organizacijski dio posla započeti puno ranije. Na žalost, to nismo bili u mogućnosti jer se praktički do zadnjeg trenutka nije znalo hoće li turnira uopće biti te smo mi uletjeli doslovno preko noći i neke smo stvari bili primorani napraviti navrat-nanos, ali one najvažnije smo odradili kako smo zamislili i očekujemo da turnir s te strane protekne u najboljem mogućem redu.

Prva ženska ekipa

Gledano s geografske strane, na "Ulici" će biti zastupljeni svi dijelovi Istre, a neće izostati niti haklerske družine s onu stranu Učke i Dragonje.

- Nastupit će ekipe iz Rijeke, Krka i Novog Vinodolskog, tri iz Slovenije, a što se tiče Istre, osobno sam očekivao da će ih iz Labina biti više od dvije prijavljene. Pula? Tu nema izostanka, sve one ekipe koje su posljednjih godina ostavile traga na "Ulici" i ove će godine nastupiti, svaki kvart ima svoje predstavnike, a po prvi put u povijesti turnira imamo i žensku ekipu. To je ŽNK Istra 1961 i ovom prilikom apeliram na njihove protivnike da se na parketu pokažu kao džentlmeni - istaknuo je Cetina, osvrnuvši se i na neke tehničke pojedinosti. - Zbog zauzetosti dvorane imat ćemo dva slobodna dana, 14. i 19. prosinca, a nastojat ćemo i da se na Badnjak ne igra, dok će se po svemu sudeći na Božić morati igrati u popodnevnim satima. Završni dan bit će ponedjeljak 26. prosinca kad će se igrati polufinala, susreti za treće mjesto i finale na glavnom i veteranskom turniru te finale "Mini ulice". (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter