U Glavinicevu se vratio život

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako nije prošlo niti dvadeset i cetiri sata od stravicnog ubojstva koje je potreslo Porec, ulica Franje Glavinica i cijela starogradska jezgra sinoc su izgledale živo i uobicajeno, ispunjene turistima i prolaznicima koji su žurili na glavnu gradsku turisticku feštu na obližnjoj rivi. Nikakav znak pred kucnim brojem 5 nije odavao tragediju koja se te noci odvijala u maloj ulicici starogradske jezgre, samo je nekolicina stanara susjednih zgrada bila okupljena nedaleko od mjesta zlocina, još uvijek u nevjerici prepricavajuci dogadaje i slike koje su ih progonili toga dana.

Iako ispocetka s nama nisu željeli razgovarati, jer im je, kako su rekli, dosta novinarskih ekipa koje su ih opsjedale toga dana, ipak su potom odvojili nekoliko minuta za razgovor. Miru Ljušanin su poznavali iz videnja, a kako dodaju sve se moglo sprijeciti, jer je optuženi svojoj žrtvi prijetio u više navrata, te nekoliko veceri prije ubojstva pred kucom vikao da ce je ubiti. Neki kažu da je ubojica te kobne veceri viden kako kruži na pocetku Dekumanove ulice. Stanari dodaju kako u to doba noci na ulici nije bilo nikoga, ali se drama mogla cuti i vidjeti iz okolnih kuca. Neki su stanari s prozora vikali na ubojicu neka prestane, ali kako dodaje jedna žena "tko ce se usuditi suociti s ubojicom koji juri s nožem".

Kako kažu svi su još uvijek u šoku, a neki od vlasnika poslovnih prostora kraj mjesta zlocina toga dana nisu došli otvoriti svoje radnje.

 


Podijeli: Facebook Twiter