U Galiji otvorena izložba „Val de Torre-grande amore“

Ilustracija (V. KARUZA/Novi list)
Ilustracija (V. KARUZA/Novi list)

Likovna udruga Poreč u svojim je prostorima u Klubu umirovljenika Galija sinoć otvorila izložbu „Val de Torre-grande amore“. Taj se likovni projekt ostvaruje drugu godinu za redom uz sufinanciranje Općine Tar-Vabriga a bavi se temama vezanim za područje tih dvaju mjesta.

Pred mnogobrojnim publikom prigodnim su se riječima obratili predsjednica LUP-a Ester Diklić i zamjenik načelnika Općine Tar-Vabriga Gaetano Benčić koji je istaknuo da bi bilo dobro da takvi projekti postanu tradicionalni, jer povezuju ljude i mjesta, a to je u današnje doba svima potrebno.

Od 25 radova, koje su članovi LUP-a izradili na materijalu nabavljenom zahvaljujući općinskom sponzorstvu, zidove donatora krasit će rad Silvane Bratović „Jedra u vali“, izabran kao najbolji. Budući da autorica nije bila prisutna, nagrada - veliki drveni slikarski štafelaj - bit će joj uručena naknadno.

Otvaranje izložbe uveličali su nastupi vokalnih skupina Barcaioli iz Tara i Nigrignanum Zajednice Talijana Labinci. Radovi se mogu u Galiji pogledati do 4. studenog, svakim danom, osim subote i nedjelje, od 10 do 13 sati. (T. K.) 


Podijeli: Facebook Twiter