U galeriji Vincent od Kastva humanitarna izložba

Izložba slika bit će otvorena u subotu
Izložba slika bit će otvorena u subotu

U povodu Međunarodnog dana žena u subotu će se s početkom u 18 sati u Galeriji Vincent iz Kastva u Gradskom kazalištu Istarskog narodnog kazališta svečano otvoriti humanitarna izložba umjetnika. Dio je to međunarodnog projekta pod nazivom "Umjetnošću protiv nasilja" u sklopu kojeg se prikupljaju prilozi, a dio prikupljenog prihoda od prodaje izloženih djela namijenjen je školovanju djece žrtava obiteljskog nasilja.

Na izložbi koju organizira Lions club Pula izlažu Ante Živković Fošar, Sašo Petroševski Novak, Božidar Škofač, Vera Antolić, Aleksandra Rotar, Sonja Milotić Šesto, Đuka Siroglavić, Loreta Buršić i Katja Majer. Izložbu će otvoriti pulski gradonačelnik Boris Miletić, a kao posebni gosti nastupit će učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova.

Inače, putujuća umjetnička izložba projekt je vezan uz provedbu Međunarodne humanitarne akcije "Umjetnošću protiv nasilja" koja je započela 29. siječnja u Zagrebu, te je nastavila putovati do Maribora gdje je izložba slika bila otvorena sve do 14. veljače. U Puli će umjetnička djela biti izložena od 8. do 22. ožujka nakon čega izložba putuje dalje. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter