U galeriji Stari grad izlaže Elisa Panfido

Elisa Panfido
Elisa Panfido

U pulskoj galeriji Stari grad u Kandlerovoj 14 izlaže talijanska umjetnica pulskih korijena Elisa Panfido. Ova je umjetnica već izlagala u ovome prostoru prije dvije godine, a ovoga puta donosi radove u tehnici akrila kojima, kako je sama rekla, "oslikava stanje svoje duše, svoja razmišljanja i osjećaje".

Česti je motiv njezinih uradaka priroda, ali i razni znani i neznani likovi. Ponekad, kada se osjeća uznemireno, prelazi u apstraktne kreacije. Vidljivo je da slika s lakoćom te da se iz njezinih uradaka mogu percipirati stanja njezine duše.

Panfido je kazala da je njezina majka Puljanka rođenjem te da bi silno željela saznati ima li još ovdje nekoga od daleke rodbine, odnosno gdje joj je majka živjela.

Zamolila je da objavimo podatke o njezinoj majci - zvala se Lidia, djevojački Flego, a rođena je u Puli 1908. te je napustila ovaj grad 1934. godine. Djed joj se zvao Rodolfo, a baka Francesca bila je rodom iz Vrsara i djevojački se prezivala Gambetti.

Ova umjetnica vjeruje da će joj netko od naših čitatelja pomoći da otkrije nešto više o svojim korijenima.

Izložba se može razgledati do 17. kolovoza u poslijepodnevnim satima, od 17 do 22, a tada se može i kontaktirati s autoricom ako netko ima saznanja o njezinoj rodbini. (Napisala i snimila V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter