U galeriji Makina upakiran i podijeljen 40. Polet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak se u pulskoj galeriji Makina od 19 do 23 sata pakirao i dijelio četrdeseti broj časopisa za poeziju Polet koji je, od nastanka 2007. godine do danas postao sinonim za pjesničku underground scenu.

Autori Poleta - Oleg Morović, Oleg Šuran i Andi Pekica, članovi dizajnerske grupe Cnjotfihter? i ovaj su broj dizajnirali, ručno izradili i iskopirali.

Autorske pjesme, ilustracije i grafike pokrivaju ovaj, zasigurno jedan od najvećih časopisa za poeziju, dimenzija 100x70 cm, a prije podijele svim zainteresiranima, Polet se trebao pečatirati i zapakirati u papir, a potom i zapečatiti voskom s pečatom izdavačke kuće Fazan. Bio je to proces koji je morao proći svaki od 200 primjeraka namijenjenih besplatnoj podjeli.

Morović, Šuran i Pekica konstantno pišu poeziju, koju potom selektiraju i objavljuju u Poletu, a do danas je u Poletu objavljeno preko petsto pjesama.

Tradicionalna degustacija tuljanova mesa, ovaj put pripremljena na tradicionalni portugalski način u marinadi od šljive i jabuke obavljena je prije podijele Poleta, a prema riječima degustatora Olega Šurana, bila je veoma ukusna. (A. PERCAN; snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter