U galeriji Amfiteatar izložba Duška Marušića Čičija

Duško Marušić Čiči pored svoga rada
Duško Marušić Čiči pored svoga rada

I ove je godine poznati pulski fotograf Duško Marušić Čiči upriličio otvorenje izložbe fotografija u povodu Dana grada Pule. Ovoga se puta u galeriji Amfiteatar pred iznimno brojnom publikom predstavio izložbom fotografija Verone, grada s kojime je Pula pobratimljena. Iznimno sugestivne fotografije više i manje poznatih veronskih ulica i trgova te povijesno-kulturne baštine, plijenile su pozornost publike..

­Veza između dva grada, koja postoji od davnih vremena produbila se 1982. godine kada su Pula i Verona potpisali povelju o bratimljenju ponovno spojivši i metaforično povezane amfiteatre koji već tisućljećima ukrašavaju njihove povijesne panorame. U samoj srži veronskih i pulskih ulica, kroz svakodnevni život njihovih građana i prolaznika diše multikulturalizam i želja za napretkom i čuvanjem vrijednosti koje su ove gradove i sačuvale u nemirnim epohama, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić prilikom otvorenja izložbe.

Sam autor je istaknuo da će i iduće godine predstaviti fotografije nekog grada pobratimljenog s Pulom.

Predstavnik grada Verone Antonio Lella posebno je pohvalio Marušića i njegovo viđenje grada, kao i vrlo dobro oko za detalje.

Duško Marušić Čiči rođen je u Puli, a fotografijom se bavi od sedamdesetih godina prošloga stoljeća, i to onom umjetničkom, reklamnom, lifestyle te sofisticiranom urbanom fotografijom. Dugogodišnji fotoreporter Večernjeg lista, sada je zaposlen u Pixsellu i autor je brojnih fotografija u reprezentativnim nakladničkim projektima različitog tematskog kruga, a u autorskoj nakladi publicirao je fotomonografiju Pule. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a izlagao je na više od stotinu skupnih te na 37 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Puli. (V. BEGIĆ; snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter