U Funtani izložba "Loze u kužini"

Izložba "Loze u kužini" u funtanjanskoj galeriji Zgor murve
Izložba "Loze u kužini" u funtanjanskoj galeriji Zgor murve

- Loze nas uvijek ugodno iznenade, svaka njihova izložba uvijek je zanimljiva i svi je rado pogledamo, kako mi domaći, tako i naši gosti. Raduje me što vrijedne članice ove udruge obogaćuju turistički proizvod Funtane, rekla je direktorica Turističke zajednice općine Ana Milohanović Čehić otvarajući sinoć u galeriji Zgor murve izložbu "Loze u kužini" što su je priredile članice ovdašnje udruge za zdraviji život Loza.

O tome kako je izložba nastala i što su njome htjeli pokazati u ime udruge prisutnima je pojasnila Roseta Štifanić, a riječ je o izložbi posvećenoj hrani i kuhanju, naravno, onoj s patinom.

Članice Loze donijele su iz svojih domova stari štednjak, stolove i stolice, servise za ručavanje, kavu i čaj, bešteke, svijećnjake, stare mlince i ostala kućna pomagala, a sve je mirisalo na fritule i pandišpanj. No, to nije sve.

Do 30. svibnja, dokad će izložba biti otvorena (svaki dan od 18 do 22 sata), svaku drugu večer članice Loze će imati različite kuharske radionice pa će, među ostalim, demonstrirati pripremu tjestenine, tradicionalnih istarskih kolača, jela i pića od bazge uz degustaciju domaćih vina.

Izložbom udruge Loza u galeriji Zgor murve već se tradicionalno otvara funtanjansko kulturno ljeto. (V. MEDVEDEC)


Podijeli: Facebook Twiter