U Frankfurtu moguce otkazivanje 1.000 letova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak ujutro u zracnoj luci Frankfurt, trecoj po prometu u Europi, otkazano je gotovo 300 letova, s obzirom na to da je osoblje u štrajku drugi dan zaredom zbog nesuglasica oko placa.

Gotovo 200 zaposlenih u osam sati jutros obustavilo je rad te nece raditi do 22 sata. Osoblje zracne luke u cetvrtak je štrajkalo od 15 do 22 sata, zbog cega je bilo otkazano više od 170 letova.

Iz uprave zracne luke izvijestili su da je jutros otkazano još 257 letova te su upozorili da bi broj otkazanih letova mogao biti i veci od 1000.

Sindikat osoblja zracne luke organizirao je štrajk buduci da je uprava Fraporta odbila prijedloge za rješenje spora nastalog oko placa.



Predstavnici sindikata traže povecanje placa kontrolora letenja "zbog povecane složenosti posla, koja je rezultat prošlogodišnjega otvaranja cetvrte piste" na frankfurtskom aerodromu.

Fraport osuduje štrajk smatrajuci ga "neodgovornom i nerazumljivom akcijom" te obecava kako ce poduzeti sve mjere da bi se kašnjenja i otkazivanja letova svela na minimum. (Hina/AFP)

 


Podijeli: Facebook Twiter