U Fort Bourguignonu ponovno partyji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradsko povjerenstvo za održavanje programa u prostorima kulturno-povijesnih spomenika dalo je suglasnost održavanju programa u Fort Bourguignonu u Puli organizatoru Josipu Brakusu za tri dogadanja u travnju, svibnju i lipnju ove godine.

Tako udruga DJ-a i autora elektronicke glazbe E-Artist 21. travnja organizira techno i trance party od 22 do 5 sati, 19. svibnja humanitarni event Robertas's Birthday Party, a od 22. do 24. lipnja mini festival We live an electronic life. Na Facebook stranici udruge E-Artist vec se najavljuje dogadaj u travnju te mogucnost kupnje karata, a udruga na istom profilu vec najavljuje dogadaje i u srpnju te kolovozu.

- Stigao nam je još jedan zahtjev za održavanje programa u utvrdi, a pozivamo sve zainteresirane da nam se jave s kvalitetnim programima da bi dobili mogucnost korištenja ove lokacije, rekao je Erik Lukšic, procelnik odjela društvenih djelatnosti i predsjednik povjerenstva za održavanje programa u kulturno-povijesnim spomenicima.

Nakon podužeg nedozvoljavanja održavanja partyja u ovoj utvrdi, u veljaci ove godine gradonacelnik Boris Miletic donio je pravilnik za održavanje programa u Fort Bourguignonu kojim se ureduju uvjeti, nacin prijave programa i dodjele termina te obveze organizatora manifestacija i programa koji se mogu održavati u utvrdi, a sve da bi se omogucile raznolike programske aktivnosti tijekom cijele godine.

Grad je inace Fort Bourguignon dao na korištenje Arheološkom muzeju Istre u studenom 2010., ali i zadržao pravo korištenja dijela utvrde za održavanje manifestacija. (G. ROJNIC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter