U Flanatičkoj ljetnice po akcijskim cijenama

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

U povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje 22. travnja održat će se akcijska prodaja cvijeća u dijelu Flanatičke ulice i to u periodu od 21. do 23. travnja u vremenu od 8 do 18 sati. Tom će se prilikom prodavati ljetnice po akcijskim cijenama, odnosno 50 do 70 posto nižim cijenama od tržišne kako bi se dao poticaj građanima za uređenje balkona, vrtova i okoliša. Pravo izlaganja i  prodaje cvijeća imat će samo registrirani proizvođači biljaka. Također, Grad Pula će i ove godine nastaviti dugogodišnju  suradnju  s učenicima pulske Gimnazije koji će posaditi stabla na jednoj od nekoliko planiranih lokacija sadnje.

Inače, obilježavanje Dana planete Zemlje dio je tradicionalne manifestacije Grada Pule "Cvijet Gradu" kojom se, osim same akcijske prodaje biljaka, putem edukativnih predavanja utječe i potiče svijest građana o okolišu. U okviru ovogodišnje akcije "Cvijet Gradu" Grad Pula planira akcijsku prodaju cvijeća u svrhu obilježavanja Dana planete Zemlje, besplatna edukativna predavanja za građane po svim mjesnim odborima te besplatnu podjelu sadnica u vrijednosti od tisuću kuna po pojedinom mjesnom odboru.

Akcijske prodaje cvijeća održavaju se inače tijekom blagdana koji se tradicionalno obilježavaju cvijećem (8. Mart i Svi sveti). Veliki sajam cvijeća na Giardinima organizira se za Dan grada Pule (5. svibnja) i za Tjedan kretanja u rujnu. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter