U filmskoj pljački ukradeni vrijedni dijamanti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Naoružani pljačkaši ukrali su u ponedjeljak navečer u bruxelleskoj zračnoj luci dijamante vrijedne 37 milijuna eura, a pljačka je spektakularno izvedena dok su dragulji bili tovareni u zrakoplov švicarske kompanije, rekla je zamjenica državnog odvjetnika Ine Van Wymeersch.

Vrijednost dijamanata ukradenih iz furgona iznosi 37 milijuna eura, objavio je u utorak "Antwerp World Diamond Centre", koji zastupa draguljarnice iz Antwerpena, javlja AFP.

"Riječ je o sirovim i obrađenim dijamantima iz Antwerpena koji su trebali biti otpremljeni u Zuerich u Švicarskoj", rekla je glasnogovornica i naglasila da je to "jedna od najvećih pljački" dijamanata do danas.

Dva vozila s četvoricom maskiranih i naoružanih muškaraca dovezla su se tik do furgona osiguranja iz kojih su dragulji trebali biti utovareni u švicarski zrakoplov, javlja Reuters.

"Nije bilo pucnjave i nitko nije ozlijeđen", rekla je glasnogovornica policije. Oba su vozila velikom brzinom nestala nakon pljačke, a jedno od njih poslije je pronađeno, rečeno je.

Pljačkaši su se dovezili na pistu probivši zaštitnu ogradu oko zračne luke, rekao je glasnogovornik luke i dodao da su istim putem izašli van.

Glasnogovornica draguljarnica nije željela otkriti identitet dobavljača ni kupaca.

Međutim, izrazila je zabrinutost sigurnošću u zračnoj luci Bruxellesa. "Zabrinjavajuće je da se tako nešto dogodi u zračnoj luci: oružana banda upada na pistu dok svakoga dana iz Antwerpena ulaze i izlaze dijamanti vrijedni 200 milijuna dolara". (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter