U Feralu u Kukaletovici okončan Istra Gourmet Tour


U restoranu Feral u rovinjskom naselju Kukaletovici održana je sinoć završna večera Istra Gourmet Toura, manifestacije u organizaciji Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije koje su se dvaput mjesečno, počevši od siječnja, održavale uz prigodni meni po promotivnoj cijeni od 120 kuna po osobi. Cilj ove manifestacije je promocija eno-gastronomije Istre uz domaće namirnice, kao i druženje ugostitelja, iako su u delicijama mogli uživati svi koji su se najavili.

U ispunjenom restoranu i opuštenoj atmosferi gosti su imali prilike kušati specijalitete supružnika Deković, Elde i Marina, koji su za ovu priliku pripremili dva menija od četiri slijeda - riblji i mesni.

- Riječ je o istarsko-mediteranskoj kuhinji s autohtonim namirnicama. Baziramo se uvijek na sezonskom bilju. Uz to, paštu i kruh uvijek radimo sami, poručili su supružnici.

Na zanimljivom meniju nudili su se razni specijaliteti, između ostalog ravioloni od ribljeg nadjeva u umaku od kaneštrela i grancevole, dok su ljubitelji mesa dobili raviolone od boškarina u vlastitom umaku. Inače, Feral je poznat po ručno izrađenoj tjestenini pa se ona našla i u desertu.

Nakon mesnog menija bili su posluženi Feralovi krafi na umaku sabayon-caramelle, dok je riblji meni okrunjen čokoladnim parfaitom s kremicom od oraha i limete. Posjetitelji su mogli uživati i u domaćem kruhu s maslinama, ali i čaši vina domaćih proizvođača - malvaziji Grota, sivom pinotu i teranu Franca Armana.

- Ako budete zadovoljni, recite svima, ako ne, zadržite za sebe, rekao je Marino Deković uoči večere. Da je hrana bila dobra, reći ćemo svima, a zadržat ćemo za sebe da su razmaci od sat vremena između sljedova mogli ipak biti kraći. No, večere su zamišljene kao druženje pa na to najvjerojatnije treba gledati u tom kontekstu.

Finiš akcije je 7. svibnja u Pazinu, na sedmoj manifestaciji Gastro-okusi Istre. Budući da je akcija odlično prihvaćena, ponovno će krenuti ujesen, a vjerojatno će se održavati češće. (Napisala i snimila M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter