U Fažanu stiže 1.600 mladih nogometaša

Marin Čilić (Reuters)
Marin Čilić (Reuters)

Danas u Fažani počinje četvrti međunarodni nogometni turnir "Giuseppe Biasuzzi Fažana Brioni kup 2017" koji na igrališta u Fažani i Valbandonu dovodi više od 1.600 djece iz 100 ekipa raspoređenih u osam dobnih kategorija. Ekipe su to iz čak 37 nogometnih klubova iz pet zemalja - Slovenije, Italije, Austrije, Hrvatske i prvi put Grčke.

Turnir organizira NK Mladost iz Fažane s turističkim naseljem Bi Village kojim upravlja grupacija Biasuzzi. Kako je predsjednik Mladosti Nikša Ristić objasnio, turnir je podijeljen u dva turnusa, prema uzrastima sudionika. Prvi dio počinje danas svečanim otvorenjem u Bi Villageu u 20 sati i traje do nedjelje 18. lipnja, do kada će se natjecati ekipe godišta 2004., 2005. 2006. i 2007. Drugi dio odigrava se od 22. do 25. lipnja, a odnosi se na ekipe godišta 2000., 2002. 2003. i 2008. Ovo je prvi put, rekao je Ristić, da nastupaju nogometaši kadetskog uzrasta.

Predstavljanju velikog sportskog događaja jučer su prisustvovali i direktorica TZ-a Fažane Melita Peroković, direktor Bi Villagea Roland Cinkopan te voditelj recepcije Uroš Martinović. Zajedno su naglasili veliku važnost za turističko naselje u kojem su sudionici i njihovi roditelji mahom i smješteni, ali i za lokalnu zajednicu te destinaciju općenito s obzirom da turnir iz godine u godinu pridonosi pozitivnim turističkim trendovima.

- U poslovnom planu razvoja grupacije Biasuzzi događanja ovog značaja su više nego dobrodošla te zauzimaju veoma važno mjesto. Razlog nije samo odgovor na trenutnu potražnju tržišta, već ponajviše želja za dijalogom s lokalnim teritorijem, jer bez zajedništva ne bi bilo moguće doseći željenu razinu uspjeha, poručili su iz Bi Villagea. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter