U Fažanu i Valbandon stiže 1.600 mladih nogometaša


Više od 1.600 djece, u dobi od 7 do 15 godina, očekuje se na 3. međunarodnom nogometnom turniru "Giuseppe Biasuzzi Fažana Brijuni Kup 2016." Turnir će se održati iduća dva vikenda na nogometnim terenima u Fažani i Valbandonu. Rečeno je to u srijedu na konferenciji za novinare održanoj u kampu Bi Village. Inače, Giuseppe Biasuzzi je osnivač tvrtke koja je dala izgraditi Bi Village.

Velik interes

Jedan od organizatora, Roland Cinkopan, ujedno direktor turističkog naselja Bi Village, rekao je da će na turniru sudjelovati 106 nogometnih ekipa iz 45 klubova koji dolaze iz pet europskih zemalja. Nikša Ristić, predsjednik NK Mladost iz Fažane, također suorganizator manifestacije, pojasnio je da su zbog velikog interesa podijelili turnir na dva vikenda.

- Prvi dio se igra od petka, 10. do nedjelje, 12. lipnja. Igra se od 8.30 do 13 sati te od 17 do 21 sat. Tada će se natjecati 36 ekipa u četiri kategorije na polovici nogometnog terena: rođeni 2008. ili mlađi, rođeni 2007. ili mlađi, rođeni 2006. ili mlađi te rođeni 2001. ili mlađi, pojasnio je Ristić. Dodao je da će sličan program uslijediti i od petka, 17. do nedjelje, 19. lipnja.

- Tada će se natjecati 70 ekipa u četiri kategorije: rođeni 2005. ili mlađi, rođeni 2004. ili mlađi, rođeni 2003. ili mlađi te rođeni 2002. ili mlađi, rekao je predsjednik NK Mladost iz Fažane. Naglasio je kako je svečano otvaranje turnira predviđeno za četvrtak, 9. i 16. lipanj u 18 sati u Bi Villageu.

On je otkrio da će na turniru sudjelovati dječaci iz poznatih nogometnih klubova: Hajduk, Dinamo… (Hrvatska), Crvena Zvezda… (Srbija), Maribor, Koper, Olimpija… (Slovenija), Klagenfurt, Graz, Wolsberg… (Austrija), Gesate, Pontisola, Recale… (Italija)… Nabrojao je i 10 klubova iz Istre koji će sudjelovati: Istra 1961, Novigrad, Uljanik, Veli Vrh, Banjole, Medulin 1921, Valbandon 72, Galižana, Vodnjan i Mladost.

Duplo više ekipa

Nikša Ristić je naglasio kako sličnu manifestaciju planiraju održati i u rujnu te da svake godine bilježe sve veći interes. Zaključio je da su na prvom turniru imali 46 ekipa u pet kategorija, lani 84 ekipe u šest kategorija, a ove godine čak 106 ekipa u osam kategorija. Roland Cinkopan je rekao kako 90 posto sudionika tog turnira bude smješteno u Bi Villageu te da su za tu priliku osmislili posebnu ponudu na bazi polupansiona za učesnike manifestacije.  Zaključio je kako su u Bi Villageu zadovoljni što mogu razvijati sport kojeg smatraju važnim za zajednicu.

Melita Peroković, direktorica TZ Fažana rekla je kako je ovaj turnir jedan od najvažnijih u Hrvatskoj za ovu dob djece te da se u protekle tri godine, otkako se turnir održava, poboljšala infrastruktura nogometnih igrališta u Općini Fažana. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter