U Fažani zabavom do kupovine školskih udžbenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fažanski su se vijecnici ujedinili u namjeri da prikupe novcana sredstva i tamošnjim školarcima kupe knjige te su stoga organizirali humanitarnu feštu koja ce se u subotu održati na valbandonskoj plaži.

Programom za najmlade manifestacija ce zapoceti vec u 19 sati. Djecu ce zabavljati madionicari, ulicni zabavljaci, a moci ce pohadati i kreativne radionice. Mališane ocekuje i veliki vatromet, a dijelit ce se besplatni baloni. Središnji dio fešte zapocet ce u 21.30 kada ce fažanski vijecnici pripremati razna jela poput palente sa srnetinom, sardele, pedoce, maneštru, pršut i sir te ih prodavati po simbolicnoj cijeni od 20 kuna.

Pica ce se prodavati po deset kuna, a vijecnici ce, da bi privukli mlade, pripremiti i dvjesto litara sangrije. Održat ce se i tombola, koja ce se koštati deset kuna. Svirat ce opatijski d'n'b bend i klapa iznenadenja. Uz akusticne gitare u 1 ce sat na plaži zapoceti romanticni program.

Opcina Fažana skuplja donacije za kupnju knjiga i od fažanskih obrtnika i poduzetnika koji su pokazali veliki odaziv. Da bi svoj osnovnoškolskoj djeci kupili knjige, fažanski vijecnici trebaju sakupiti 180 tisuca kuna, a ako ne skupe dovoljno novca, komplete knjiga kupit ce socijalno najugroženijim obiteljima.

Opcina je smislila model da, buduci da broj fažanskih ucenika ne oscilira, nakon što kupi knjige, postane njihov vlasnik. Djeca i roditelji morat ce cuvati udžbenike i sljedece ih godine vratiti za novu generaciju.

Fažanska je nacelnica Ada Damjanac rekla je da se u Opcinu cesto javljaju mještani koji su spremni kupiti knjige i bilježnice za ucenike.


Podijeli: Facebook Twiter