U Fažani poslovno-stambeni centar s garažom

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Među najvažnijim projektima koji su omogućeni izglasavanjem trećih izmjena i dopuna Prostornog plana općine Fažana su novi poslovno-stambeni kompleks u centru Fažane, sportska zona i trgovački centar. Izrađivač Plana je zagrebačka tvrtka Jurcon projekt.

- Drago nam je što su ih svi vijećnici podržali jednoglasno, bez obzira na stranačku pripadnost, ističu načelnica i donačelnik Fažane Ada Damjanac i Radomir Korać.

Umjesto nogometnog igrališta Oliva u centru Fažane niknut će poslovno-stambeni centar s podzemnom garažom. - Na toj lokaciji se planiraju ambulanta, apoteka, Turistička zajednica, banka, pošta, frizer, odnosno svi oni sadržaji koji su potrebni u mjestu kakvo je Fažana, navodi Damjanac.

Turističkom razvoju svakako će doprinijeti izgradnja sportskog centra koji je planiran na parceli čije vlasništvo popola dijele država i općina, u neposrednoj blizini Bi Villagea i Vile San Lorenzo, ističu Damjanac i Korać. Bi Village, dodala je, želi napraviti zatvoreni bazen i iskoristiti sve kućice sa grijanjem za zimski turizam, a za to trebaju dodatni sadržaji u općini.

Također, odmaralište Hrvatske vatrogasne zajednice, odnosno vatrogasni kamp, seli se sa sadašnje pozicije uz more pored Bi Villagea u šumicu 200 metara od mora. Na tom mjestu trebaju biti turistički kapaciteti s minimalno četiri zvjezdice.

Velike izmjene doživjelo je područje bivše Tvornice stakla i Badela, gdje će biti stanovi, hotel i parkiralište, odnosno podzemna garaža, uz uvjet da buduće naselje bude bez ograda. (Petra LUKEŽ, snimio M. MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter