U Fažani pokopana Elena Đurić

U Fažani pokopana tragično preminula Elena Đurić (N. LAZAREVIĆ)
U Fažani pokopana tragično preminula Elena Đurić (N. LAZAREVIĆ)

Članovi najuže obitelji, roditelji i sestra, brojni prijatelji, srednjoškolci i mještani Fažane ispratili su na fažanskom novom groblju tragično preminulu 17-godišnju Elenu Đurić iz Valbandona.

Elena je pokopana dan nakon svoje prijateljice Francesce, a obje djevojke izgubile su život u tragičnoj prometnoj nesreći proteklog vikenda. Na stotine ljudi okupilo se kako bi odalo počast prerano preminuloj Eleni koju su svi pamtili kao pozitivnu, nesebičnu i uvijek nasmijanu djevojku.

Ovakva tragedija u kojoj su u djeliću sekunde izgubljena dva mlada života potresla je cijelu Fažanu, ali i sve one koji su ih poznavali. Nitko ne može vjerovati da ovih vedrih i prekrasnih djevojka više nema i svi su sada u mislima s članovima njihovih obitelji.

Noseći bijele ruže i svijeće, od Elene su se oprostili prijatelji iz škole, Fažane, Valbandona i Pule, a u njihovo ime jedan od prijatelja pročitao je posljednje poruke koje su joj uputili. Svi je se oni prisjećaju kao pravog i izuzetnog prijatelja, osobu s kojom su se svi uvijek rado družili i koja je uvijek bila omiljena u društvu.

- Elena znači svijetlost i sjaj, a ti si bila sjaj u našim očima i sjaj koji nas čuva. Razred je prazan bez tebe i ne vjerujemo da te više nema. Vječno ćeš biti u našim mislima i srcu. Budimo sretni kao što si ti bila. Nasmijavala si cijelo društvo i uvijek si bila spremna svakome pomoći. Ne možemo te vidjeti, ali ljubav i energija kojom si zračila, ostat će zauvijek u nama. Volimo te do neba i nazad, samo su neke od mnogobrojnih oproštajnih poruka Eleni Đurić.

Pravoslavni obred pokopa preminule Elene vodio je otac Mićo Kostić, svećenik u Rijeci, koji je zamjenjivao perojskog svećenika Gorana Petkovića. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter