U Fažani osnovano filatelističko društvo

Ilustracija iz arhive (GI)
Ilustracija iz arhive (GI)

U Fažani je osnovano Filatelističko društvo Amfora Fažana koje će okupljati sakupljače poštanskih maraka i drugih poštanskih dokumenata, ali i one s drugim kolekcionarskim interesima.

Na osnivačkoj skupštini u Multimedijalnom centru u subotu izabrano je vodstvo udruge kojoj će biti na čelu Giancarlo Moscarda, jedan od glavnih inicijatora, dugogodišnji kolekcionar, ali i istaknuti član i tajnik Filatelističkog društva Arena iz Pule. Dosad je pulsko društvo objavilo brojne razglednice i prigodne žigove s tematikom s fažanskog područja i nezaobilaznih Brijuna, a u Fažani je ostvareno više filatelističkih i sličnih izložbi u posljednjih 12 godina, uglavnom zahvaljujući izrazito aktivnom Moscardi.

Uz Moscardu, kao predsjednika, u Upravnom odboru FD-a izabrani su i Kristina Mikelić, Željko Išić, ujedno i tajnik, te Vanja Nikolić i Sveto Nikolić. Tročlani Nadzorni odbor čine predsjednica Aleksandra Pavlica, Sonja Višković i Ružica Trkulja.

Iako je glavni naglasak društva na filateliji, Amfora svojim Statutom predviđa osnivanje sekcija za druga kolekcionarska područja poput sakupljanja razglednica ili numizmatike (starog novca). (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter