U Fažani održan festival svjetla i uličnih svirača

Zvizde, sviće i ferali u Fažani (A. KANCELAR)
Zvizde, sviće i ferali u Fažani (A. KANCELAR)

Glazba okupana svjetlošću - glavni je to motiv još jednog Festivala pod nazivom "Zvizde, sviće i ferali".

Festival svjetla, uličnih svirača i zabavljača u starogradsku jezgru Fažane u nedjelju je navečer privukao mnoštvo ljudi. Kolika je gužva vladala dobro ilustrira rečenica jednog od posjetitelja koji je, probijajući se gužvu uzdahnuo "Ovo je kao Rovinjska noć!" ili činjenica da se parkirano mjesto nije moglo naći ni za lijek već oko 22 sata.

Pa ipak, unatoč gužvi, Fažana je zadržala svoj šarm - ljudi su se u miru okupljali oko punktova s glazbenicima, pronalazeći svaki glazbu po svom guštu, dok su roditelji s djecom zastajkivali pored brojnih uličnih zabavljača - klaunova, pantomimičara, performera na štulama ili onih koji su izrađivali razne figure od balona.

No, najljepše od svega bila su u toj noći svjetla - svaki je dio starogradske jezgre, od stolova, preko šetnice do obale bio okupan svjetlošću: svijeća, ferala, baklji. Mališani su se svemu priključili svjetlošću laserskih pištolja i svjetlećih "helikoptera" koji su se prodavali na obližnjim štandovima.

Kako doznajemo od Melite Peroković, iz fažanske turističke zajednice, koja Festival organizira u suradnji s pulskim Rock Caffeom, ovo je sedma godina za redom kojoj Fažana svoj svjetlosni nakit podaruje moru, a manifestacija svake godine privlači sve veći broj posjetitelja. Sastav Le Monde, Predraga Ljuna, zagrebački B & the Bops samo su neki od glazbenika koji će upotpunili noć kada doslovno čitava Fažana oživi. (B. PETROVIĆ; snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter